/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
home » wijzigen » vanuit Tools » Properties

In bovenstaand voorbeeld is alleen een Hatch (Gradiƫnt) in de tekening geselecteerd en worden daarvan de 14 eigenschappen wergegeven.
Worden er meer elementen geselecteerd dan komt daarvan het totale aantal in het keuzevenster:Properties
Bij het kiezen van het 'Poperties' (eigenschappen) menu vanuit het Tools (gereedschappen) menu zijn alle vakken betekenisloos omdat er geen object is geselecteerd. In het bovenste venster (opgeroepen in het voorbeeld hieronder)  staat dan ook 'No Selection'.
Het werken met het menu eigenschappen is eerder aan de orde geweest door het met de rechter muisknop op een element te klikken.
Toen waren het eigenschappen van (poly)lines. Nu is de vlakvulling Hatch.Fill) van een vleugel geselecteerd en staat er 'Gradient' in het keuzevenster.


De elf in de tekening geselecteerde elementen hier links zijn dus:
2 cirkels (buiten en binnenkant vignet van de Klu);
5 lijnen (drie in het vignet en twee van de vleugelconstructie);
4 hatches (rood, blauw en groen - wit is niet ingekleurd).
De belangrijkste eigenschap van het 'Properties' venster is echter de mogelijkheid dat, met uitzondering van de blauwe vensters,  iedere eigenschap daarin (en automatisch in de tekening !) gewijzigd kan worden.
Het is leuk en leerzaam hiermee te experimenteren.